Leke Mezoterapisi

Leke Mezoterapisi Nedir?

Deri üzerinde oluşan koyu renk değişiklikleri doğuştan olabildiği gibi sonradan çeşitli sebeplerle de meydana gelebilmektedir. Güneş maruziyeti, gebelik, emzirme, hormon ilaçları kullanımı ve hormon bozuklukları en sık suçlanan nedenlerdir.
Cilt lekelerinin tedavisi oldukça zordur, tekrarlama riski yüksektir ve bu nedenle mutlaka konunun uzmanı hekimlerce yapılmalıdır.

Leke tedavisinde Leke mezoterapisi, ciltte meydana gelen lekeleri tedavi etmede oldukça etkili ve güvenli bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca yılın her mevsiminde rahatlıkla uygulanabilir.

Leke mezoterapisinde lekeli deri bölgesini tedavi etmek amacıyla içinde leke açıcı etken maddelerin olduğu mezoterapi solüsyonları deri içine küçük iğneler kullanılarak enjekte edilir. Leke mezoterapisi için kullanılan başlıca etken maddeler: C vitamini, Traneksamik asit, Glutatyon, antioksidanlar, Retinoik asit, Arbutin ve Multi vitamin kokteylleri olarak sıralanabilir.

Mezoterapi uygulaması lekenin durumuna göre haftada ya da iki haftada bir uygulanabilmektedir. Ortalama 4-8 seans uygulama yapılır ancak seans sayısı ihtiyaca göre daha fazla da olabilir. Leke mezoterapisi, PRP, topikal leke kremleri, peeling uygulamaları ve lazer tedavisi gibi başka yöntemlerle kombine edilerek uygulandığı takdirde daha iyi sonuçlar elde edilmektedir.


Mezoterapi Uygulaması Nasıl Yapılır, Ortalama Kaç Seans Uygulanır?


Uygulama öncesi lokal anestezik krem ile uygulama alanı uyuşturulur. Sonrasında uygulama bölgesi steril edilir ve enjeksiyon işlemine başlanır. Uygulama ortalama 15 dakika kadar sürmektedir. Seanstan sonra yüzde hafif kızarıklıklar ve kabarıklıklar oluşabilir ancak bu etki beklenen ve geçici bir durumdur. Mezoterapi, kişinin ihtiyacına göre değişmekle birlikte çoğunlukla haftada 1 veya 15 günde 1 olacak şekilde 3-8 seans arasında yapılmaktadır.

Mezoterapi Etkisi Ne Kadar Sürmektedir?

Mezoterapinin etkisi kişiden kişiye, yapılış amacına, uygulandığı bölgeye ve seçilen ürüne göre farklılık göstermektedir. Anti-aging amaçlı mezoterapilerin etkisi 3 ile 6 ay arasında devam etmektedir. Bu nedenle belli aralıklarla tekrar edilmesi önerilmektedir. Düzenli olarak uygulamanın yapılması, cilt için ileriye dönük büyük bir yatırımdır.

Mezoteratapi Kimlere Uygulanmaz?

Gebelerde, emziren annelerde, kanser hastaları ve kontrolsüz diyabet hastalarında, kan pıhtılaşma bozukluğu olanlarda, ürtiker hastaları ve içeriğindeki maddelere karşı alerjisi olduğu bilinen kişilere mezoterapi uygulanmaz.

Her cilt kişiye özeldir. Bu nedenle kişinin ihtiyaç duyduğu sağlık çözümlerini ve tıbbi desteği ona özel bir tedavi anlayışıyla vermek oldukça önemlidir. Uzm. Dr. Pınar Koç, dermatolojik rahatsızlıklarla ile ilgilenmekle beraber özellikle estetik ve kozmetik dermatoloji, dermatolojide lazer uygulamaları ve saç hastalıklarıyla da ilgilenmektedir. Detaylı bilgi ve danışmanlık için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp
Merhaba! Yardım almak istediğiniz konuyla ilgili bizlere WhatsApp hattı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Dermatolog Dr. Pınar Koç
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
Çevrimiçi