Dudak Dolgusu
Dudaklar, yüz estetiğindeki en önemli noktalardan biridir. Özellikle kadınlarda dolgun ve iri dudaklar, çekiciliği ve dişiliği temsil etmektedir.
Altın orana sadık kalarak dudak dolgusu ile daha estetik ve daha çekici bir yüz ifadesine kavuşmak mümkündür. Dudak dolgusu bir sanattır ve her dudağa aynı şekilde uygulanmaz.
Dudak Dolgusu Kimlere ve Hangi Amaçla Yapılır ?
Dudak dolgusu; hem genç yaşlarda hem de ileri yaşlarda tercih edilen estetik uygulamalardan biridir.
Dudaklar yaş aldıkça formunu kaybetmekte, incelmekte ve içeriye doğru kıvrılmaktadır. Dudak kenarlarının da aşağıya doğru sarkmasıyla kişi olduğundan daha yaşlı ve üzgün görünebilmektedir.
Dudak dolgusu genç hastalarda genellikle ince dudakları daha dolgun hale getirmek veya asimetriyi düzeltmek amacıyla yapılırken daha ileri yaşlarda ise yaşla birlikte dudakta oluşan hacim kaybını, içeri doğru kıvrılmayı doğallıktan uzaklaşmadan yerine koymak amacıyla yapılmaktadır.
Aynı zamanda dudak dolgusu ile dudak kontürü belirginleştirilip dudak üzerinde ki ince çizgiler (barkod çizgiler) giderilebilir.
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Dudak dolgusu vücudumuz ile tamamen uyumlu Hyaluronik asit içeren dolgular kullanılarak yapılır.
Dudaklar hassas yapıda olduğu için acı ya da ağrının hissedilmemesi için işlemden yaklaşık 20-30 dk önce lokal anestezik kremlerle uyuşturulur. Sonra çok ince uçlu iğnelerle veya kanül kullanılarak enjeksiyona başlanır. Yaklaşık 15-20 dakika sürer uygulama sonrası aynı gün içerisinde sosyal hayata rahatlıkla dönülebilir.
Dudak Dolgusu Etkisi Ne Zaman Fark Edilir?
Uygulamadan hemen sonra dudakların hacminde ki artış, şeklinde ki değişiklik hemen fark edilir. İşlemden sonra ilk birkaç gün ödem ve şişlik olabilir ancak zamanla azalır. Dudağın tam şeklinin oturması yaklaşık 2 haftayı bulur. Hyalüronik asit aynı zamanda su tutma özelliği yüksek bir madde olduğundan, dolgu uygulaması sonrasında dudaklar daha nemli ve daha sağlıklı görünür.
Dudak Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır ?
Dudak dolgusunun kalıcılığı kullanılan dolgunun özelliklerine, miktarına ve kişinin yapısal özelliklerine bağlı olarak değişmektedir. Dolgunun kalıcılık yaklaşık süresi 4-12 ay arasında değişmektedir. Tüm hyalüronik asitli dolgular kalıcı değildir ve zamanla vücut tarafından emilir.
Rus Tekniği ile Dudak Dolgusu
Son yıllarda Rus doktorlar tarafından geliştirilen ve tüm dünyaya yayılan Rus tekniği tekniği dudak dolgusu oldukça popüler oldu.
Bu teknik ile dolgun dudaklara kavuşulurken aynı zamanda içeri doğru kıvrık olan dudaklar çok estetik bir şekilde dışarı doğru doğru kıvrılabilmektedir.
Rus Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?
Uygulama şekli diğer tekniklerden farklıdır. Dolgu çok ince iğneler kullanılarak, bir çok noktaya küçük miktarlarda verilir. Dolgu dikey verildiği için dudak hatları mükemmel şekilde belirginleşir ve dışarıya doğru kıvrılır. Dudaklar hacimli ve çok çekici bir hal alır.
Teknik doğru bir şekilde uygulandığında ördek şeklinde görüntü oluşmaz.
Rus Dudak Dolgusu Hangi Dudaklar İçin Uygundur?
Her tip dudağa uygulanabilir ancak öncesinde dudak yapısı uygulayıcı doktor tarafından değerlendirilmelidir. Öncesinde dudak dolgusu yapılmamış kişilerde bu teknik daha başarılı olmaktadır. Çünkü altta daha önceden yapılmış dudak dolgusu var ise istenilen ölçüde dudak dışarıya doğru kıvrılamayabilir.
Dudak Dolgusu Sonrası Oluşabilecek Yan Etkileri Nelerdir?
Enjeksiyon yöntemiyle yapılan tüm işlemlerde olduğu gibi ödem, şişlik ve kanamaya bağlı morluk gelişebilir. Bu normal bir durumdur ve birkaç gün içerisinde geriler.
Dolgu işlemi öncesi dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlemden yaklaşık 1 hafta önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli yine kanama riskini artıran E vitamini ve yeşil çay benzeri takviyelerden uzak durulmalıdır.
- Tüm ağrı kesiciler ve alkol kullanımı 2 gün önce kesilmeli
- İşlem bölgesinde ve çevresinde herpes ve benzeri deri enfeksiyonu varsa mutlaka tedavi edilmeli ve tedavi bitiminde işlem yapılmalıdır.
- Mümkünse randevuya gelirken makyaj yapılmamalı ve yüz temiz bir şekilde olmalıdır.
Dudak Dolgusu Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Dudak dolgu uygulamasından sonra en az 3 saat süreyle aşırı mimik kullanmak, sıcak bir şeyler yiyip içmek, sigara içmek yasaktır. Enfeksiyon kapmaması için aynı gün ruj ve benzeri şeyler sürülmemelidir. Özellikle ilk bir hafta travmadan kaçınılmalı ve masaj yapılmamalıdır.
Çene Dolgusu ve Jawline
Genç bir alt yüzde yanaklardan çeneye doğru geçiş ve çene hattı düzgündür; çene açıları keskindir, sarkma ve şekil düzensizlikleri yoktur. Yüzün alt sınırını belirleyen çene çizgisi çene köşelerinden başlayarak çene ucuna kadar bir hokey sopası şeklinde uzanmaktadır.
Yaşlanma ile birlikte ise kemikler de erime, yağ yastıkçıklarında küçülme ve sarkma, deri ve deri altı dokuda ki kayıplar neticesinde yüz aşağıya doğru sarkmaya başlar. Çene hattı silikleşir ve düzensizleşir. Çene kenarlarında buldog görüntüsü oluşur ve bu birçok kişi için yaşlanma belirtisidir. Yüzde oluşan bu değişikliklere çoğunlukla boyun ve gıdı sarkması da eşlik etmektedir. Aynı zamanda perioral bölge dediğimiz ağız çevresi ve çene ucunda da değişikler oluşmaktadır. Ağız çevresinde volüm kaybı ile birlikte çukurlanmalar başlar, çene de ise küçülme ve içeriye doğru kıvrılma meydana gelir.
Genç yaşlarda hokey sopası gibi düzenli bir görüntüye sahip olan çene yaşlanmayla birlikte düzensizleşerek w şeklini almaktadır.
Bazı kişilerde ise yapısal olarak çene hattı belirsiz ve geride olabilir. Çene hattı geride olan kişilerde ayrıca gıdı bölgesi daha fazla göze çarpmaktadır.
Tüm bu istenmeyen görüntülerden Jawline uygulaması ile kurtulup daha keskin, daha düzgün, daha estetik ve daha çekici bir görüntüye kavuşmak mümkündür.
Çene Dolgusu Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli
Çene dolgusu yapılmadan önce hastanın tüm yüzü mutlaka işlemi yapacak uzman doktorlar tarafından değerlendirilmelidir. Hastayı neyin rahatsız ettiği ve bu sorunun neden kaynaklandığı doğru tespit edilmeli ve buna yönelik müdahale yapılmalıdır.
Çene hattı düzeltilirken bazı hastalarda sadece çene hattına çalışmak yetmemektedir. Özellikle yaşlanmaya bağlı veya kilo alıp verme gibi nedenlerle oluşan elastikiyet kaybına bağlı çene hattında şekil bozuklukları varsa kombine tedavilerin başarısı her zaman daha güçlü ve tatmin edici olmaktadır. Örnek olarak çene hattı düzeltilirken deride elastikiyet kaybı varsa derinin sıkılaşmasını sağlayan mezoterapiler veya cihazlar kullanılmalı; yüzde sarkma varsa yüzü yukarı kaldırmak için üst yüz bölgesine dolgu veya ip benzeri uygulamalar yapılmalı, alt yüzde yağlanma varsa yağ eritici mezoterapiler veya lazer lipoliz benzeri uygulamalar eklenmelidir. Bu tedaviler eklendiğinde ise Jawline uygulamasında alınan sonuçlar daha yüz güldürücü olmaktadır.
Çene Dolgusunun En Sık Uygulandığı Durumlar:
- Çene ucunun normalden daha geride ve düz olması
- Çene hattının belirsiz olması
- Çene ucundaki çukurlanmalar, yaşla birlikte oluşan volüm kayıpları
- Kadınlarda kare şeklinde erkeksi çene olması
- Erkelerde küçük ya da sivri kadınsı çene olması
- Çene hattında sarkma
- Çenenin geride olmasına bağlı gıdının daha dazla göze çarpması
Bunlar en sık uygulama yaptığımız nedenlerdir. Ancak bunların dışında da pek çok çene bölgesi sorunu dolgu uygulamaları ile giderilebilmektedir.
Çene ve Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene ucu ve jawline dolgu uygulamasında su tutma kapasitesi düşük Hyaluronik asitli dolgular veya mineral dolgular tercih edilir. İşlem öncesi uygulama bölgesi lokal anestezik kremlerle uyuşturulur. Enjeksiyon işlemi diğer dolgu işlemlerinde olduğu gibi iğne ile ya da ucu künt kanül kullanılarak yapılır.
İşlem sırasında genellikle acı, ağrı hissedilmez. Yaklaşık 15 dakika süren bu uygulama sonrasında hasta aynı gün içerisinde sosyal hayatına dönebilir.
Uygulama Sonrası Etki Ne Zaman Fark Edilir?
Tüm dolgu işlemlerinde olduğu gibi etki uygulama sonrası hemen fark edilir.
Dolgu Sonrası Oluşabilecek Yan Etkiler Nelerdir ?
Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi işlem sonrasında ciltte hafif kızarıklık ya da kanamaya bağlı morluk olabilir. Bu yan etkiler enjeksiyondan kaynaklı oluşabilecek etkilerdir. Kısa süre içerisinde, kendiliğinden geçtiği için herhangi bir sıkıntı yaratmaz.
İşlemin Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?
Uygulamanın kalıcılık süresi kullanılan dolgu malzemesine ve kişinin yapısal özelliklerine göre değişmekle birlikte ortalama süre yaklaşık 1 ile 1,5 yıldır. Uygulamanın yenilenmesinde herhangi bir sakınca yoktur ve bu süre sonunda kişi isterse yeniden dolgu yaptırabilir.
Jawline ve Çene Ucu Dolgusunda Ne Kadar Dolgu Kullanılır?
Kullanılacak dolgu miktarı tamamen ihtiyaca göre değişmekle birlikte ortalama 2 ile 6 c arası olduğu söylenebilir. Daha belirgin bir çene ucu ve hattı istenirse dolgu ihtiyacı artmaktadır. Ancak su tutma kapasitesi ve lifting özelliği yüksek dolgular tercih edildiğinde daha az dolgu ile daha etkili sonuçlar almak mümkündür.
Dolgu İşlemi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler ?
- İşlemden yaklaşık 1 hafta önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli ;yine kanama riskini artıran E vitamini ve yeşil çay benzeri takviyelerden uzak durulmalıdır.
- Tüm ağrı kesiciler ve alkol kullanımı 2 gün önce kesilmeli
- İşlem bölgesinde ve çevresinde herpes ve benzeri deri enfeksiyonu varsa mutlaka tedavi edilmeli ve tedavi bitiminde işlem yapılmalıdır.
- Mümkünse randevuya gelirken makyaj yapılmamalı ve yüz temiz bir şekilde olmalıdır.
Dolgu İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?
- İşlem yapılan bölgeye masaj yapmak ve ovuşturmak önerilmemektedir.
- Uygulamadan sonraki üç gün boyunca özellikle ödem ve morluk varsa çok sıcak suyla banyo, hamam, sauna, solaryum veya güneşlenmek gibi nedenlerle ısıya maruz kalınmamalı.
- İşlem sonrasında ilk birkaç gün, kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaç ve besinlerden uzak durulması gerekir.
- Aynı gün alkol tüketilmemeli.
- Uygulamadan sonra yaklaşık 1 gün boyunca ağır spor yapılmamalı
- Aynı gün uygulama bölgesine enfeksiyon kapma riski nedeniyle su değdirilmemeli, herhangi bir ürün sürülmemeli ve makyaj yapılmamalı.
- 2 gün boyunca enfeksiyon riski nedeniyle havuza girilmemeli.
- 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalı
- Aynı gün cilt bakımı yapılmamalı. Eğer cilt bakımı yapılacaksa önce cilt bakımı sonra dolgu işlemi yapılmalı. Eğer yapılmadıysa cilt bakımı en erken dolgu işleminden 1 hafta sonra yapılabilir.
Çene Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?
Çene bölgesi ve çene ucu dolguları, mevcut bölgedeki doku uyumu sebebi ve hatların belirginleşmesi için kalın ve de yoğun aynı zamanda lifting etkisi fazla olan dolgularla uygulanır. Uygulanmış olan dolgunun kalıcılığı kişinin özelliklerine ve yapısal durumuna göre değişkenlik göstermekle beraber on iki ila on sekiz ay aralığında değişmektedir.
Uygulama yapıldıktan sonraki bir haftalık süreçte uygulama yapılmış olan bölgede ödem ve sertlik hissedilmektedir. İki haftanın sonunda ise uygulanmış olan dolgu o bölgedeki dokularla uyum sağlayarak bütünleşir. Sertlik ve ödem hissedilen bölgede yumuşamalar başlar.
Çene dolgusu işlemlerinden sonra yüz hattı görünümünde olumlu farklılıklar hissedilir. Oluşacak olan ödemlerin geçmesinin hemen ardından dolgu yapılmış olan çenede çarpıcı görüntü daha net bir şekilde açığa çıkmaya başlayacaktır.
Çene Dolgu Uygulama Süresi Ne Kadardır?
Çene dolgusu işlemleri hedeflenmiş olan dokulara enjeksiyon yöntemleri ile yapılmaktadır. Bu bölge sinirlerin ve de damarların geçmiş olduğu mühim anatomik yapıya sahip bir bölgedir.
Bu sebeple çene dolgusunu uygulayacak olan kişinin alanında uzman ve deneyimli bir hekim tarafından yapılmasında fayda vardır.
İşlem süresi ortalama 15-20 dakikadır. Sonrasında hasta günlük hayatına sorunsuzca devam edebilir.
Çene Dolgusu Fiyatları Değişkenlik Gösterir Mi?
Çene dolgusunun fiyatları, uygulama sırasında kaç adet tüp dolgu kullanılacağı ve seçilmiş olan dolgunun çeşidine göre değişkenlik göstermektedir.
Göz Altı Işık Dolgusu
Göz çevresinde ki çukurlar, torbalanmalar ve kırışıklıklar kişiyi olduğundan daha yaşlı, yorgun ve mutsuz göstermektedir.
Bu çukurlar kişide hiçbir nedene bağlı olmadan yapısal olabileceği gibi, yaşlanma, aşırı kilo kaybı, yetersiz uyku ve yorgunluk gibi nedenlere de bağlı olabilir.
Göz altı ışık dolgusu; özellikle göz altında hem çukuru, hem de morluk ve koyu renkli halka görünümü olan hastalarda kullanılan bir dolgu çeşididir.
Göz altı ışık dolgusu içerisinde hem hyaluronik asit hem de antioksidanlar, multi-vitaminler ve aminoasitler bulunduğu için göz çevresindeki çukurları giderirken aynı zamanda göz çevresinde deriyi iyileştirerek mevcut olan koyu renkte de azalama sağlar.
Göz Altı Işık Dolgusu Kimlere Yapılabilir ?
Cinsiyet fark etmeksizin 18 yaşını dolduran, dolgu yapmaya engel herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkese uygulanabilir.
Uygulama sonrası oluşan değişiklik hemen fark edilir. Böylelikle hasta daha aydınlık, daha sağlıklı, daha canlı ve daha genç bir bakışa kavuşur.
Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?
Göz altı bölgesine dolgu uygulaması diğer dolgu uygulamalarına göre çok daha dikkat edilmesi gereken bir işlemdir.
Göz altı ışık dolgusu yapılırken giriş noktası lokal anestezi ile uyuşturulur. Sonra uygun noktadan ucu künt kanül yardımıyla girilir. Boşluğun olduğu alanlarda göz çevresini saran kemik üzerine yavaşça dolgu yerleştirilir. Göz altı ışık dolgusu içeriğinde anestezik bir madde olduğu için hasta uygulama sırasında herhangi bir ağrı ya da acı hissetmez. Göz altı ışık dolgusunda kullanılan kanülün ucu keskin olmadığı için işlem sırasında herhangi bir damara ve dokuya zarar vermez. Hassas bir bölge olduğu için çoğu zaman dolgunun bir kısmı yapıldıktan 3 hafta sonra kalan dolgu yerleştirilir.
Ek dolgu gerekir ise 3 veya 4 ay sonra yapılması uygundur. İşlemin kalıcılık süresi kişiye göre değişmekle birlikte ortalama 1 yıldır
Göz Altı Dolgusu Sonrasında Oluşabilecek Yan Etkiler?
Kullanılan hyaluronik asitli dolgu vücut ile uyumlu bir madde olduğu için ciddi bir yan etkiye yol açması beklenmemektedir. Her enjeksiyon işleminde olduğu gibi deride kızarıklık, ödem ve enjeksiyon alanlarında kanamaya bağlı küçük morluklar oluşabilir. Bunlar doğal ve beklenen yan etkilerdir. Tüm bu etkiler yaklaşık birkaç gün içerisinde kendiliğinden gerilemektedir.
Dolgu İşlemi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler ?
- İşlemden yaklaşık 1 hafta önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli yine kanama riskini artıran E vitamini ve yeşil çay benzeri takviyelerden uzak durulmalıdır.
- Tüm ağrı kesiciler ve alkol kullanımı 2 gün önce kesilmeli
- İşlem bölgesinde ve çevresinde herpes ve benzeri deri enfeksiyonu varsa mutlaka tedavi edilmeli ve tedavi bitiminde işlem yapılmalıdır.
- Mümkünse randevuya gelirken makyaj yapılmamalı ve yüz temiz bir şekilde olmalıdır.
Dolgu İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler ?
- İşlem yapılan bölgeye masaj yapmak ve ovuşturmak önerilmemektedir.
- Uygulamadan sonraki üç gün boyunca özellikle ödem ve morluk varsa çok sıcak suyla banyo, hamam, sauna, solaryum veya güneşlenmek gibi nedenlerle ısıya maruz kalınmamalı.
- İşlem sonrasında ilk birkaç gün, kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaç ve besinlerden uzak durulması gerekir.
- Aynı gün alkol tüketilmemeli.
- Uygulamadan sonra yaklaşık 1 gün boyunca ağır spor yapılmamalı
- Aynı gün uygulama bölgesine enfeksiyon kapma riski nedeniyle su değdirilmemeli, herhangi bir ürün sürülmemeli ve makyaj yapılmamalı.
- 2 gün boyunca enfeksiyon riski nedeniyle havuza girilmemeli.
- 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalı
- Aynı gün cilt bakımı yapılmamalı. Eğer cilt bakımı yapılacaksa önce cilt bakımı sonra dolgu işlemi yapılmalı. Eğer yapılmadıysa cilt bakımı en erken dolgu işleminden 1 hafta sonra yapılabilir.
Elmacık Kemiği (Zigoma) Dolgusu
Yaşla birlikte yüz kemiklerinde erime; yağ yastıkçıklarında, deri altı dokuda ve kaslarda sarkma ve küçülme meydana geldiği için genç yaşlarda dışarıya doğru çıkık olan üst yanak bölgesi zamanla düzleşmeye başlar. Bu bölgenin düzleşmesi hem yüzün sarkmasına hem de kişinin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine sebep olur.
Elmacık kemikleri, yüzümüzün her iki tarafında, yanakların üst kısmında bulunan kemiklerdir. Estetik görünen bir yüzde elmacık kemikleri hafif çıkık ve belirgindir. Bu kemiklerin belirgin olması yüzün V şeklinde, yani daha genç ve dinamik görünmesi için çok önemlidir. Ayrıca bu bölgeye yapılan dolgu çadır etkisi yaptığı için yaşla birlikte aşağıya sarkan yanak bölgelerini de yukarı doğru toparlamaktadır. Yüz yukarı doğru çekildiğinde yaşla birlikte çene hattında oluşan silik hattın düzeltilmesine de fayda sağlamaktadır.
Elmacık Kemiği Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?
Elmacık kemiği dolgusu, genellikle yapısal olarak yüz hatları belirgin olmayan, elmacık kemiği yeteri kadar çıkık olamayan kişilere ya da yaşla birlikte elmacık kemiğinde düzleşme ve çökme olan kişilere yapılır. Dolgun elmacık kemikleri, kişiyi daha genç ve dinamik gösterir. Çökük yapı ise yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olmaktadır.
Elmacık dolgusunda cinsiyet fark etmez ancak erkek ve kadınlarda dolgu yapılacak noktalar farklıdır. 18 yaşını geçen ve dolgu işlemine engel herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan herkese nu uygulama güvenle yapılabilir.
Elmacık Kemiği Dolgusu Nasıl Yapılır?
Elmacık kemiği dolgusunda kaldırma kapasitesi yüksek Hyaluronik asitli dolgular veya mineral dolgular tercih edilir. İşlem öncesi uygulama bölgesi lokal anestezik kremlerle uyuşturulur. İşlem diğer dolgu işlemleri gibi iğne ile enjeksiyon ya da ucu künt kanül kullanılarak yapılır.
İşlem sırasında genellikle acı, ağrı hissedilmez. Yaklaşık 15 dakika süren bu uygulama sonrasında hasta aynı gün içerisinde sosyal hayatına dönebilir.
Uygulama sonrası etki ne zaman fark edilir?
Elmacık kemiği dolgusu yapıldıktan hemen sonra elmacık kemiklerinin belirginleştiği fark edilir. Sanılanın aksine bu bölgeye yapılan dolgular yüzü daha büyütüp doğal olmayan bir görüntüye neden olmamaktadır. Amaç yaşla birlikte oluşan kaybı yerine koymak veya eksik olan yüz hatlarını belirginleştirmektir. Tüm dolgu uygulamalarında olduğu gibi alanında uzman bir doktor tarafından, doğru dozlarda yapıldığında sonuç oldukça yüz güldürücü olmaktadır.
Dolgu sonrası oluşabilecek yan etkiler nelerdir ?
Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi işlem sonrasında ciltte hafif kızarıklık ya da kanamaya bağlı morluk olabilir. Bu yan etkiler enjeksiyondan kaynaklı oluşabilecek etkilerdir. Kısa süre içerisinde, kendiliğinden geçtiği için herhangi bir sıkıntı yaratmaz.
Elmacık Kemiği Dolgusu Kalıcılık süresi ne kadardır?
Elmacık kemiği dolgusunda kullanılan dolguların kalıcılık süresi kullanılan dolgu malzemesine ve kişinin yapısal özelliklerine göre değişmekle birlikte ortalama süre yaklaşık 1 yıldır. Uygulamanın yenilenmesinde herhangi bir sakınca yoktur ve bu süre sonunda kişi isterse yeniden dolgu yaptırabilir.
Elmacık kemiği dolgusunda ne kadar dolgu kullanılır?
Kullanılacak dolgu miktarı tamamen ihtiyaca göre değişmektedir. Ancak su tutma kapasitesi ve lifting özelliği yüksek dolgular tercih edildiğinde daha az dolgu ile daha etkili sonuçlar almak mümkündür.
Dolgu işlemi öncesi dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlemden yaklaşık 1 hafta önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli yine kanama riskini artıran E vitamini ve yeşil çay benzeri takviyelerden uzak durulmalıdır.
- Tüm ağrı kesiciler ve alkol kullanımı 2 gün önce kesilmeli
- İşlem bölgesinde ve çevresinde herpes ve benzeri deri enfeksiyonu varsa mutlaka tedavi edilmeli ve tedavi bitiminde işlem yapılmalıdır.
- Mümkünse randevuya gelirken makyaj yapılmamalı ve yüz temiz bir şekilde olmalıdır.
Dolgu işlemi sonrası Dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlem yapılan bölgeye masaj yapmak ve ovuşturmak önerilmemektedir.
- Uygulamadan sonraki üç gün boyunca özellikle ödem ve morluk varsa çok sıcak suyla banyo, hamam, sauna, solaryum veya güneşlenmek gibi nedenlerle ısıya maruz kalınmamalı.
- İşlem sonrasında ilk birkaç gün, kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaç ve besinlerden uzak durulması gerekir.
- Aynı gün alkol tüketilmemeli.
- Uygulamadan sonra yaklaşık 1 gün boyunca ağır spor yapılmamalı
- Aynı gün uygulama bölgesine enfeksiyon kapma riski nedeniyle su değdirilmemeli, herhangi bir ürün sürülmemeli ve makyaj yapılmamalı.
- 2 gün boyunca enfeksiyon riski nedeniyle havuza girilmemeli.
- 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalı
- Aynı gün cilt bakımı yapılmamalı. Eğer cilt bakımı yapılacaksa önce cilt bakımı sonra dolgu işlemi yapılmalı. Eğer yapılmadıysa cilt bakımı en erken dolgu işleminden 1 hafta sonra yapılabilir.
Nazolabial Dolgu
Nazolabial oluklar yaş ile birlikte daha da belirgin hale gelen doğal olarak yüzümüzde bulunan yüzeyel kontürlerdir. Bu bölgede deri çok incedir ve mimik kaslarının aktif olarak yoğun kullanıldığı bir bölge olduğu için kırışıklık gelişimine çok açıktır.
Burun kanatlarının yanlarından başlayıp ağız köşelerine kadar uzanan bölgeye nazolabial alan denir. Yaş ilerledikçe üst yüz bölgesinin aşağıya doğru sarkması ve bu bölgedeki bağ dokunun azalması, derinin incelmesi, yağ yastıkçıklarının düşmesi sonucu doğal olarak bulunan bu oluk daha da derinleşir.
Nazolabial oluk belirginleştikçe de kişi olduğundan daha yaşlı, mutsuz ve yorgun görünmeye başlar. Bu bölgeye dolgu uygulandıktan sonra kişinin yüz ifadesi daha yumuşak ve genç bir görünüme kavuşur.
Nazolabial dolgu öncesi hastanın değerlendirilmesi
Dolgu uygulaması yapılmadan önce hastanın tüm yüzü değerlendirilmelidir. Eğer yüzde yaşlanmaya bağlı doku kayıpları nedeniyle yüzde sarkma varsa nazolabial oluklar daha da derinleşmektedir. Hastada böyle bir durum tespit edilirse öncelikle üst yüz bölgesine dolgu veya ip askı tedavisi ile yüzü yukarı kaldırmak, sonrasında ise nazolabial bölgelere dolgu uygulamak daha doğru bir yaklaşım olacaktır.
Nazolabial Dolgu işlemi nasıl yapılır?
Nazolabial dolgu uygulamasının amacı nazolabial bölgedeki oyuğun ve kırışıklıkların hyaluronik asit veya mineral dolgu kullanılarak doldurulmasıdır.
Uygulama yapılacak bölge lokal anestezik kremlerle uyuşturulduğu için ağrı ve acı hissedilmesi beklenmemektedir. Uygulamada iğne veya kanül kullanılmaktadır.
Dolgu seçiminde o bölge ile uyum sağlayacak yumuşak kıvamda Hyaluronik asitli dolgular veya mineral dolgular tercih edilmektedir.
Kullanılacak dolgu miktarı ise hastanın ihtiyacına göre değişmektedir.
Yaklaşık uygulama süresi 10-15 dakika arasındadır ve işlem sonrası hasta günlük hayatına rahatlıkla devam edebilir.
Nazolabial Dolgu Uygulaması Sonrasında oluşabilecek yan etkiler nelerdir ?
Nazolabial dolgu sırasında diğer enjeksiyon işlemlerinde olduğu gibi kızarıklıklar, şişlikler ve morluklar oluşabilir. Bu yan etkiler beklenen yan etkilerdir ve kısa bir süre içerisinde kendiliğinden gerilemektedir.
Nazolabial Dolgu etkisi ne zaman fark edilir ve kalıcılığı ne kadar süre devam eder?
Nazolabial dolgunun etkisi, işlemden hemen sonra fark edilir ancak dolgunun doku ile tam uyuşması ve yerleşmesi, kırışıklığı açması yaklaşık 2 haftayı bulabilir. Nazolabial dolgunun kalıcılığı, kullanılan dolgunun çeşidine, miktarına ve kişinin yapısal özelliklerine göre değişmekle birlikte, ortalama 9 ay – 1 yıl arasındadır. Dolgunun etkisi azaldıkça yeni dolgu eklemeleri yapılabilir.
Dolgu işlemi öncesi dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlemden yaklaşık 1 hafta önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli yine kanama riskini artıran E vitamini ve yeşil çay benzeri takviyelerden uzak durulmalıdır.
- Tüm ağrı kesiciler ve alkol kullanımı 2 gün önce kesilmeli
- İşlem bölgesinde ve çevresinde herpes ve benzeri deri enfeksiyonu varsa mutlaka tedavi edilmeli ve tedavi bitiminde işlem yapılmalıdır.
- Mümkünse randevuya gelirken makyaj yapılmamalı ve yüz temiz bir şekilde olmalıdır.
Dolgu işlemi sonrası Dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlem yapılan bölgeye masaj yapmak ve ovuşturmak önerilmemektedir.
- Uygulamadan sonraki üç gün boyunca özellikle ödem ve morluk varsa çok sıcak suyla banyo, hamam, sauna, solaryum veya güneşlenmek gibi nedenlerle ısıya maruz kalınmamalı.
- İşlem sonrasında ilk birkaç gün, kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaç ve besinlerden uzak durulması gerekir.
- Aynı gün alkol tüketilmemeli.
- Uygulamadan sonra yaklaşık 1 gün boyunca ağır spor yapılmamalı
- Aynı gün uygulama bölgesine enfeksiyon kapma riski nedeniyle su değdirilmemeli, herhangi bir ürün sürülmemeli ve makyaj yapılmamalı.
- 2 gün boyunca enfeksiyon riski nedeniyle havuza girilmemeli.
- 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalı
- Aynı gün cilt bakımı yapılmamalı. Eğer cilt bakımı yapılacaksa önce cilt bakımı sonra dolgu işlemi yapılmalı. Eğer yapılmadıysa cilt bakımı en erken dolgu işleminden 1 hafta sonra yapılabilir.
Yanak Dolgusu
Düzleşmiş yanaklar yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabildiği gibi bazı kişilerde yapısal olarak bulunabilir. Estetik bir yüzde elmacık kemikleri belirgindir ve yanak bölgesi ona uyumu şeklide hacimlidir. Bu bölgenin belirgin olması yüze V şekli vermekte yani kişiyi daha genç ve dinamik göstermektedir.
Yaşlanmayla birlikte yüzümüzde aynı anda hem deri, hem deri altı, hem de yağ yastıkçıkları ve kemik dokuda kayıplar başlar. Bu kayıplar nedeniyle oluşan çökmelerin en çok fark edildiği bölgelerinin başında ise yanaklar gelmektedir. Yanaklar yüzümüzün çatısı gibidir ve yüzümüzün büyük bir kısmını kaplamaktadır. Yanaklarda hacim kaybı başladığı zaman yüz aşağıya doğru sarkar ve burun kenarından ağız kenarlarına doğru uzanan çizgimiz daha da derinleşir.
Orta yanak bölgesi ise aynı zamanda göz altı bölgesini desteklediği için bu bölgede olan hacim kayıpları göz altı çukurunun derinleşmesine neden olur. Yanak bölgesinde oluşan tüm bu değişiklikler sonucunda da kişi olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmeye başlar.
Hyaluronik asitli veya mineral içerikli dolgular kullanılarak yapılan yanak dolgusundan sonra kişi oldukça kısa bir süre içerisinde daha genç ve dinamik bir görüntüye kavuşur.
Yanak Dolgusu neden yapılır?
Yüzün çatısını yani yanak ve elmacık kemiğini belirginleştirmek amacıyla yapılmaktadır. Bu bölgelere yapılan dolgu sayesinde yanaklarda oluşan çökmeler giderilmekte veya yapısal olarak düz olan yanak bölgesi daha çıkıntılı hale getirilerek daha estetik bir görünüme kavuşturulmaktadır. Bu uygulama ile yaşlı ve yorgun ifadeden kurtulup daha genç ve dinamik yüzün bir belirtisi olan V şekle kavuşmak mümkündür.
Ayrıca orta yanak bölgesine yapılan dolgu ile göz altı çukurları da alttan desteklenip azaltılmaktadır.
Yanak Dolgusu Nasıl Yapılmaktadır?
Yanak dolgusu yapılmadan önce işlem yapılacak bölgeler lokal anestezik krem ile uyuşturulmaktadır. Sonrasında ise tercihe göre Hyaluronik asit içeren dolgular veya mineral dolgular iğne veya ucu künt kanül kullanılarak gerekli noktalara yerleştirilmektedir. Yaklaşık 15-20 dakika süren işlem sonrasında oluşan hacim artışı ise hemen fark edilmektedir.
Yanak dolgusu yüzü büyütür mü ?
Yanak dolgusu kemik üstüne ve derin tabakalara yapılan bir uygulamadır. İşin ehli olmayan kişilerce fazla miktarlarda dolgu kullanıldığında yüz öne ve yanlara doğru genişler. Bunun sonucunda oluşan yapay görüntü estetik açıdan hiç istenen bir görüntü değildir. Tüm dolgu uygulamalarında olduğu gibi konusunda uzman hekimlerce ve doğru teknikler kullanılarak yapıldığında ise son derece doğal sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Yüz hiç büyümeden yukarı doğru kalkmakta ve daha genç ve dinamik bir ifadeye kavuşulmaktadır
Yanak Dolgusunun Kalıcılığı ne kadar süredir?
Yanak dolgusunun kalıcılığı, kişiden kişiye ve kullanılan dolgunun özelliklerine bağlı olarak değişmekle birlikte ortalama 9 ay ile 1 yıl arasındadır.
Ne kadar miktarda dolgu kullanılmaktadır ?
Dolgu miktarı tamamen ihtiyaca göre ve dolgunun özelliğine göre değişmektedir. Su tutma kapasitesi ve kaldırma gücü yüksek dolgular dolgular kullanıldığında daha az dolgu miktarı ile daha iyi sonuçlar alınabilmektedir. Yanaklarda ki hacim kaybı ne kadar çok ise ihtiyaç da o kadar artmaktadır.
Yanak Dolgusu Sonrasın da oluşabilecek yan etkiler?
Kullanılan hyaluronik asitli dolgular ve mineral dolgular vücut ile uyumlu maddeler olduğu için ciddi bir yan etkiye yol açması beklenmemektedir. Her enjeksiyon işleminde olduğu gibi deride kızarıklık, ödem ve enjeksiyon alanlarında kanamaya bağlı küçük morluklar oluşabilir. Bunlar doğal ve beklenen yan etkilerdir. Tüm bu etkiler yaklaşık birkaç gün içerisinde kendiliğinden gerilemektedir.
Dolgu işlemi öncesi dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlemden yaklaşık 1 hafta önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli yine kanama riskini artıran E vitamini ve yeşil çay benzeri takviyelerden uzak durulmalıdır.
- Tüm ağrı kesiciler ve alkol kullanımı 2 gün önce kesilmeli
- İşlem bölgesinde ve çevresinde herpes ve benzeri deri enfeksiyonu varsa mutlaka tedavi edilmeli ve tedavi bitiminde işlem yapılmalıdır.
- Mümkünse randevuya gelirken makyaj yapılmamalı ve yüz temiz bir şekilde olmalıdır.
Dolgu işlemi sonrası Dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlem yapılan bölgeye masaj yapmak ve ovuşturmak önerilmemektedir.
- Uygulamadan sonraki üç gün boyunca özellikle ödem ve morluk varsa çok sıcak suyla banyo, hamam, sauna, solaryum veya güneşlenmek gibi nedenlerle ısıya maruz kalınmamalı.
- İşlem sonrasında ilk birkaç gün, kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaç ve besinlerden uzak durulması gerekir.
- Aynı gün alkol tüketilmemeli.
- Uygulamadan sonra yaklaşık 1 gün boyunca ağır spor yapılmamalı
- Aynı gün uygulama bölgesine enfeksiyon kapma riski nedeniyle su değdirilmemeli, herhangi bir ürün sürülmemeli ve makyaj yapılmamalı.
- 2 gün boyunca enfeksiyon riski nedeniyle havuza girilmemeli.
- 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalı
- Aynı gün cilt bakımı yapılmamalı. Eğer cilt bakımı yapılacaksa önce cilt bakımı sonra dolgu işlemi yapılmalı. Eğer yapılmadıysa cilt bakımı en erken dolgu işleminden 1 hafta sonra yapılabilir.
Şakak Bölgesi (Temporal Alan) Dolgusu
Genç yaşlarda şakak bölgesi dolgun görünürken, ilerleyen yaşla birlikte özellikle 40 yaş üzeri kişilerde şakaklarda çökme başlar. Bu çökmenin nedeni ise bu bölgede yağ dokusunun azalması, kasların zayıflaması, kemik dokunun erimesi ile birlikte derinin incelmesidir.
Şakak bölgesi yüz şeklimiz üzerinde çok önemli bir noktadır. Yaşla birlikte bu bölgede oluşan hacim kaybı ise kişiyi olduğundan daha yaşlı göstermektedir. Şakak bölgesine dolgu işlemi uygulandığında yüz yukarıya doğru çekilir, göz çevresi kırışıklıkları azalır ve zamanla aşağı doğru düşen kaş kenarı yukarı doğru kalkar. Kişi daha genç, dinamik ve çekici bir görünüme kavuşur.
Şakak Dolgusu Nasıl yapılır?
Şakak bölgesi anatomik olarak önemli damar ve sinirlerin geçtiği bir bölgedir ve bu nedenle Şakak dolgusu alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Dolgu olarak yüksek kaldırma gücü olan hyaluronik asitli dolgular veya kalsiyum hidroksiapatit ya da polikaprolakton içerikli mineral dolgular kullanılmaktadır.
Şakak dolgusu, enjeksiyon yöntemi ile yapılır. Dolgu işlemi öncesinde, şakaklara ağrı ve acı hissetmemek için anestezik bir krem sürülebilir. İşlem, ortalama olarak 10-15 dakika sürer. Şakak dolgusu uygulamasından sonra hastalar, aynı gün içerisinde normal hayatlarına dönebilir. Uygulama, hemen etkisini göstermekle beraber, tam anlamıyla son halini alarak oturması bir iki haftayı bulmaktadır.
Şakak Dolgusu Kalıcılığı ne kadardır?
Uygulamasının kalıcılığı, kullanılan dolgunun özelliğine, kişinin genetik yapısına , ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişmekle beraber, ortalama olarak 9 ay – 2 yıldır.
Şakak dolgusu için ne kadar dolgu gerekmektedir?
Dolgu ihtiyacı hacim kaybının az veya çok olmasına bağlı olarak değişmektedir. Genellikle 1 ve 4 cc arası yeterli olmaktadır ancak ihtiyaç halinde bu miktar artırılabilir.
Volüm kaybı fazla olsa bile bir anda tüm bölge doldurulmaya çalışılmaz. Her seferinde 1 veya 2 cc verilerek belli aralarla ekleme yapılmaktadır.
Zamanla etkisi geçen şakak dolgusu uygulaması, hastanın isteği ve hekimin onayı ile tekrarlanabilir.
Dolgu sonrası oluşabilecek yan etkiler nelerdir ?
Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi işlem sonrasında ciltte hafif kızarıklık ya da kanamaya bağlı morluk olabilir. Bazı hastalarda ise bir hafta kadar devam edebilen, özellikle ağız açıp kapatırken ve yemek yerken hafif ağrı olabilir. Bu yan etkiler enjeksiyondan kaynaklı oluşabilecek etkilerdir. Kısa süre içerisinde, kendiliğinden geçtiği için herhangi bir sıkıntı yaratmaz.
Dolgu işlemi öncesi dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlemden yaklaşık 1 hafta önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli yine kanama riskini artıran E vitamini ve yeşil çay benzeri takviyelerden uzak durulmalıdır.
- Tüm ağrı kesiciler ve alkol kullanımı 2 gün önce kesilmeli
- İşlem bölgesinde ve çevresinde herpes ve benzeri deri enfeksiyonu varsa mutlaka tedavi edilmeli ve tedavi bitiminde işlem yapılmalıdır.
- Mümkünse randevuya gelirken makyaj yapılmamalı ve yüz temiz bir şekilde olmalıdır.
Dolgu işlemi sonrası Dikkat edilmesi gerekenler ?
- İşlem yapılan bölgeye masaj yapmak ve ovuşturmak önerilmemektedir.
- Uygulamadan sonraki üç gün boyunca özellikle ödem ve morluk varsa çok sıcak suyla banyo, hamam, sauna, solaryum veya güneşlenmek gibi nedenlerle ısıya maruz kalınmamalı.
- İşlem sonrasında ilk birkaç gün, kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaç ve besinlerden uzak durulması gerekir.
- Aynı gün alkol tüketilmemeli.
- Uygulamadan sonra yaklaşık 1 gün boyunca ağır spor yapılmamalı
- Aynı gün uygulama bölgesine enfeksiyon kapma riski nedeniyle su değdirilmemeli, herhangi bir ürün sürülmemeli ve makyaj yapılmamalı.
- 2 gün boyunca enfeksiyon riski nedeniyle havuza girilmemeli.
- Aynı gün cilt bakımı yapılmamalı. Eğer cilt bakımı yapılacaksa önce cilt bakımı sonra dolgu işlemi yapılmalı. Eğer yapılmadıysa cilt bakımı en erken dolgu işleminden 1 hafta sonra yapılabilir.
Her cilt kişiye özeldir. Bu nedenle kişinin ihtiyaç duyduğu sağlık çözümlerini ve tıbbi desteği ona özel bir tedavi anlayışıyla vermek oldukça önemlidir. Uzm. Dr. Pınar Koç, dermatolojik rahatsızlıklarla ile ilgilenmekle beraber özellikle estetik ve kozmetik dermatoloji, dermatolojide lazer uygulamaları ve saç hastalıklarıyla da ilgilenmektedir. Detaylı bilgi ve danışmanlık için bizimle iletişime geçebilirsiniz.