Jawline Çene Dolgusu

Genç bir alt yüzde yanaklardan çeneye doğru geçiş ve çene hattı düzgündür; çene açıları keskindir, sarkma ve şekil düzensizlikleri yoktur. Yüzün alt sınırını belirleyen çene çizgisi çene köşelerinden başlayarak çene ucuna kadar bir hokey sopası şeklinde uzanmaktadır.

Yaşlanma ile birlikte ise kemikler de erime, yağ yastıkçıklarında küçülme ve sarkma, deri ve deri altı dokuda ki kayıplar neticesinde yüz aşağıya doğru sarkmaya başlar. Çene hattı silikleşir ve düzensizleşir. Çene kenarlarında buldog görüntüsü oluşur ve bu birçok kişi için yaşlanma belirtisidir. Yüzde oluşan bu değişikliklere çoğunlukla boyun ve gıdı sarkması da eşlik etmektedir. Aynı zamanda perioral bölge dediğimiz ağız çevresi ve çene ucunda da değişikler oluşmaktadır. Ağız çevresinde volüm kaybı ile birlikte çukurlanmalar başlar, çene de ise küçülme ve içeriye doğru kıvrılma meydana gelir.

Genç yaşlarda hokey sopası gibi düzenli bir görüntüye sahip olan çene yaşlanmayla birlikte düzensizleşerek w şeklini almaktadır. 

Bazı kişilerde ise yapısal olarak çene hattı belirsiz ve geride olabilir. Çene hattı geride olan kişilerde ayrıca gıdı bölgesi daha fazla göze çarpmaktadır.

Tüm bu istenmeyen görüntülerden Jawline uygulaması ile kurtulup daha keskin, daha düzgün, daha estetik ve daha çekici bir görüntüye kavuşmak mümkündür.

Çene Dolgusu Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli

Çene dolgusu yapılmadan önce hastanın tüm yüzü mutlaka işlemi yapacak uzman doktorlar tarafından değerlendirilmelidir. Hastayı neyin rahatsız ettiği ve bu sorunun neden kaynaklandığı doğru tespit edilmeli ve buna yönelik müdahale yapılmalıdır.

Çene hattı düzeltilirken bazı hastalarda sadece çene hattına çalışmak yetmemektedir. Özellikle yaşlanmaya bağlı veya kilo alıp verme gibi nedenlerle oluşan elastikiyet kaybına bağlı çene hattında şekil bozuklukları varsa kombine tedavilerin başarısı her zaman daha güçlü ve tatmin edici olmaktadır. Örnek olarak çene hattı düzeltilirken deride elastikiyet kaybı varsa derinin sıkılaşmasını sağlayan mezoterapiler veya cihazlar kullanılmalı; yüzde sarkma varsa yüzü yukarı kaldırmak için üst yüz bölgesine dolgu veya ip benzeri uygulamalar yapılmalı, alt yüzde yağlanma varsa yağ eritici mezoterapiler veya lazer lipoliz benzeri uygulamalar eklenmelidir. Bu tedaviler eklendiğinde ise Jawline uygulamasında alınan sonuçlar daha yüz güldürücü olmaktadır.

Çene Dolgusunun En Sık Uygulandığı Durumlar:

  • Çene ucunun normalden daha geride ve düz olması
  • Çene hattının belirsiz olması
  • Çene ucundaki çukurlanmalar, yaşla birlikte oluşan volüm kayıpları
  • Kadınlarda kare şeklinde erkeksi çene olması
  • Erkelerde küçük ya da sivri kadınsı çene olması
  • Çene hattında sarkma
  • Çenenin geride olmasına bağlı gıdının daha dazla göze çarpması

Bunlar en sık uygulama yaptığımız nedenlerdir. Ancak bunların dışında da pek çok çene bölgesi sorunu dolgu uygulamaları ile giderilebilmektedir.

Çene ve Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene ucu  ve jawline dolgu uygulamasında su tutma kapasitesi düşük Hyaluronik asitli dolgular veya mineral dolgular tercih edilir. İşlem öncesi uygulama bölgesi lokal anestezik kremlerle uyuşturulur. Enjeksiyon işlemi diğer dolgu işlemlerinde olduğu  gibi iğne ile ya da ucu künt kanül kullanılarak yapılır.

İşlem sırasında genellikle acı, ağrı hissedilmez. Yaklaşık 15 dakika süren bu uygulama sonrasında hasta aynı gün içerisinde sosyal hayatına dönebilir.

Uygulama Sonrası Etki Ne Zaman Fark Edilir?

Tüm dolgu işlemlerinde olduğu gibi etki uygulama sonrası hemen fark edilir. 

Dolgu Sonrası Oluşabilecek Yan Etkiler Nelerdir ?

Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi işlem sonrasında ciltte hafif kızarıklık ya da kanamaya bağlı morluk olabilir. Bu yan etkiler enjeksiyondan kaynaklı oluşabilecek etkilerdir. Kısa süre içerisinde, kendiliğinden geçtiği için herhangi bir sıkıntı yaratmaz.

İşlemin Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

Uygulamanın kalıcılık süresi kullanılan dolgu malzemesine ve kişinin yapısal özelliklerine göre değişmekle birlikte ortalama  süre yaklaşık 1 ile 1,5  yıldır. Uygulamanın yenilenmesinde herhangi bir sakınca yoktur ve bu süre sonunda kişi isterse yeniden dolgu yaptırabilir.

Jawline ve Çene Ucu Dolgusunda Ne Kadar Dolgu Kullanılır?

Kullanılacak dolgu miktarı tamamen ihtiyaca göre değişmekle birlikte ortalama 2 ile 6 c arası olduğu söylenebilir. Daha belirgin bir çene ucu ve hattı istenirse dolgu ihtiyacı artmaktadır. Ancak su tutma kapasitesi  ve lifting özelliği yüksek dolgular tercih edildiğinde daha az dolgu ile daha etkili sonuçlar almak mümkündür.

Dolgu İşlemi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler ?

  1. İşlemden yaklaşık 1 hafta önce aspirin benzeri kan sulandırıcı ilaçlar kesilmeli ;yine kanama riskini artıran E vitamini ve yeşil çay benzeri takviyelerden uzak durulmalıdır.
  2. Tüm ağrı kesiciler ve alkol kullanımı 2 gün önce kesilmeli
  3. İşlem bölgesinde ve çevresinde herpes ve benzeri deri enfeksiyonu varsa mutlaka tedavi edilmeli ve tedavi bitiminde işlem yapılmalıdır.
  4. Mümkünse randevuya gelirken makyaj yapılmamalı ve yüz temiz bir şekilde olmalıdır.

Dolgu İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler?

  • İşlem yapılan bölgeye masaj yapmak ve ovuşturmak önerilmemektedir.
  • Uygulamadan sonraki üç gün  boyunca özellikle ödem ve morluk varsa çok sıcak suyla banyo, hamam, sauna, solaryum veya güneşlenmek gibi nedenlerle ısıya  maruz kalınmamalı.
  • İşlem sonrasında ilk birkaç gün, kan sulandırıcı etkisi bulunan ilaç ve besinlerden uzak durulması gerekir.
  • Aynı gün alkol tüketilmemeli.
  • Uygulamadan sonra yaklaşık 1 gün boyunca ağır spor yapılmamalı
  • Aynı gün uygulama bölgesine enfeksiyon kapma riski nedeniyle su değdirilmemeli, herhangi bir ürün sürülmemeli ve makyaj yapılmamalı.
  • 2 gün boyunca enfeksiyon riski nedeniyle havuza girilmemeli.
  • 4 saat boyunca yüz üstü yatılmamalı
  • Aynı gün cilt bakımı yapılmamalı. Eğer cilt bakımı yapılacaksa önce cilt bakımı sonra dolgu işlemi yapılmalı. Eğer yapılmadıysa cilt bakımı en erken dolgu işleminden 1 hafta sonra yapılabilir.


Çene Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Çene bölgesi ve çene ucu dolguları, mevcut bölgedeki doku uyumu sebebi ve hatların belirginleşmesi için kalın ve de yoğun aynı zamanda lifting etkisi fazla olan dolgularla uygulanır. Uygulanmış olan dolgunun kalıcılığı kişinin özelliklerine ve yapısal durumuna göre değişkenlik göstermekle beraber on iki ila on sekiz ay aralığında değişmektedir.

Uygulama yapıldıktan sonraki bir haftalık süreçte uygulama yapılmış olan bölgede ödem ve sertlik hissedilmektedir. İki haftanın sonunda ise uygulanmış olan dolgu o bölgedeki dokularla uyum sağlayarak bütünleşir. Sertlik ve ödem hissedilen bölgede yumuşamalar başlar.

Çene dolgusu işlemlerinden sonra yüz hattı görünümünde olumlu farklılıklar hissedilir. Oluşacak olan ödemlerin geçmesinin hemen ardından dolgu yapılmış olan çenede çarpıcı görüntü daha net bir şekilde açığa çıkmaya başlayacaktır.

Çene Dolgu Uygulama Süresi Ne Kadardır?

Çene dolgusu işlemleri hedeflenmiş olan dokulara enjeksiyon yöntemleri ile yapılmaktadır. Bu bölge sinirlerin ve de damarların geçmiş olduğu mühim anatomik yapıya sahip bir bölgedir.

Bu sebeple çene dolgusunu uygulayacak olan kişinin alanında uzman ve deneyimli bir hekim tarafından yapılmasında fayda vardır.

İşlem süresi ortalama 15-20 dakikadır. Sonrasında hasta günlük hayatına sorunsuzca devam edebilir.

Çene Dolgusu Fiyatları Değişkenlik Gösterir Mi?

Çene dolgusunun fiyatları, uygulama sırasında kaç adet tüp dolgu kullanılacağı ve seçilmiş olan dolgunun çeşidine göre değişkenlik göstermektedir.

 

Her cilt kişiye özeldir. Bu nedenle kişinin ihtiyaç duyduğu sağlık çözümlerini ve tıbbi desteği ona özel bir tedavi anlayışıyla vermek oldukça önemlidir. Uzm. Dr. Pınar Koç, dermatolojik rahatsızlıklarla ile ilgilenmekle beraber özellikle estetik ve kozmetik dermatoloji, dermatolojide lazer uygulamaları ve saç hastalıklarıyla da ilgilenmektedir. Detaylı bilgi ve danışmanlık için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp
Merhaba! Yardım almak istediğiniz konuyla ilgili bizlere WhatsApp hattı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Dermatolog Dr. Pınar Koç
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
Çevrimiçi